Biografie

Gwendell van Riemsdijk heeft in zijn jeugd gespeeld bij HFC Haarlem en heeft daarna de overstap gemaakt naar Ajax en FC Utrecht. Tevens was hij speler van de voorselectie van het Nederlands Elftal. Hier heeft hij onder meer samengespeeld met Arjen Robben, Wesley Sneijder, John Heitinga, Nigel de Jong en ga zo maar door.

Door verkeerde begeleiding en jeugdige koppigheid heeft hij nooit de stap kunnen maken naar het eerste elftal. Hierdoor was hij terecht gekomen bij één van de topclubs in het Nederlandse amateurvoetbal, voormalig FC Türkiyemspor. Hier kreeg Gwendell te maken kreeg met veel oud prof voetballers en top trainers als Simon Kistemaker en John Kila. In hetzelfde jaar pakte hij ook een E-elftal op, waarmee hij de Danone Nations Cup heeft gewonnen.

Toen begon zijn drive als trainer. Door het trainen te combineren met begeleiden, is hij gestart als intermediair op het gebied van voetbal.

Het begeleiden begon echter al eerder. Hij heeft Moestafa El Kabir, momenteel uitkomende voor Antalyaspor (Turkije), ondergebracht bij NEC Nijmegen. Hierna volgde Christoff Dias de Oliveira, Cerezo Hilgen, Derwin Martina, David Panka, Gioney Capello, Sheverinio Blanker en Atilla Yildirim.

Gwendell zijn eerste officiële transfer was in augustus 2015. Hij heeft toen Christoff Dias de Oliveira, ondergebracht bij AFC United, nu AFC Eskilstuna, dat gevestigd is in Zweden.